„Projekt Dětského domov cupu dlouhodobě podporujeme. Na jeho dramaturgii velmi oceňuji zejména pravidelnou spolupráci s předními institucemi či profesionály z mnoha zajímavých oblastí. Soudím, že je to velmi dobrý způsob, jak při absenci rodičovské autority, představit dětem z dětských domovů možné profesní či zájmové vzory a tím pozitivně ovlivnit jejich pozdější volbu aktivit, studia či zaměstnání,“ uvedl Libor Hadrava.

Na letošním již čtvrtém podniku  DDcupu z celkem pěti, se jeho účastníci poměřili na půdě Beach klubu v Ládví v beachpřehazované. Turnaje o pohár Michala Novotného, se účastnilo 27 týmů z celé republiky. Vítězem se stal tým z Dlažkovic, který si do celkového hodnocení připsal 64 bodů. Druhý tým z dětského domova z Karviné obdržel 58 bodů, a na třetím místě skončila Nová Ves u Chotěboře s 53 body. Vítězný tým současně získal dvě celodenní vstupenky na Laver Cup 2017.

Poslední díl Dětského domov cupu proběhne 6. a 7. října jako cyklistický závod pod názvem Prevencí proti nehodám. Jeho patronem se stane Městské Policie Praha spadající do gesce radního Hadravy.