Beachvolejbal se zrodil zhruba ve dvacátých letech minulého století na plážích americké Kalifornie. Pravděpodobně vznikl tak, že si touto hrou krátili američtí vojáci volný čas. 

Od poloviny let osmdesátých prožívá celosvětový bouřlivý rozvoj. V roce 1992 se beachvolejbal představil jako ukázkový sport na OH v Barceloně, o rok později se už stal oficiálním olympijským sportem.

Největší areál v Čechách má Praha

Chcete ho vyzkoušet i vy? Na pražském Ládví najdete největší areál na plážové sporty v Čechách. Beachklub Ládví nabízí 6 kurtů ve vyhřívané hale, 18 kurtů na beachvolejbal pod širým nebem, či tenisové kurty. A otevřeno má i v zimě.

Turnaje i školičky

Pro beachvolejbalovou sezónu 2016/2017 si zde pro návštěvníky připravili hned několik zajímavých turnajů. Pro usnadnění orientace v nabitém rozvrhu zde pořádají beachvolejbalová klání konkrétní herní úrovně vždy stejný víkend v měsíci.

Kromě turnajů pro amatéry i pokročilé hráče a možnosti hry pro širokou veřejnost klub otevírá beachvolejbalové kroužky a pro maminky volejbalistky jsou připraveny beachvolejbalové kempy s hlídáním dětí.

 

Podívejte se na webové stránky: www.beachklubladvi.cz