Přátelská a pohodová atmosféra a ne příliš náročná trať. Takový je závod  Author Pražská padesátka, který je určen pro širokou veřejnost.

Klání vhodné pro horská a trekkingová kola i letos odstartuje v ulici Bechyňová v pražských Dejvicích. Účastníci najedou dohromady 50 km s převýšením 780 metrů. A i netrénovaný cyklista nebude potřebovat na zdolání tratě déle než 2 a půl hodiny.  

Závod pro každého bez rozdílu věku

Osvědčená trasa vede přes Horoměřice, Velké Přílepy, Okoř, Číčovice, Tuchoměřice, Nebušice, Šárku a zpět do Prahy. Zastávka s občerstvením čeká v malebném údolí pod zříceninou Okoř.

Věk v tomto klání nehraje žádnou roli. Třeba nejstaršímu loňskému účastníkovi bylo osmdesát! Takže pokud se cítíte být ve formě, tak neváhejte. Ale pozor, cesta na start vede přes registraci, jejíž uzávěrka je 14. září přesně v poledne!

Sprint pro děti

Tahle akce však není jen pro dospěláky, zúčastnit se můžou i nejmenší cyklisté. Pražský dětský sprint začne po odjezdu hlavního pelotonu, v 10:15 hodin. Ratolesti do 12 let odšlapou své závody na trati dlouhé 800 metrů. Děti, které ještě na kole jezdit neumí, zoufat nemusí. Ty ať si klidně vezmou odrážedlo.

Doprovodný program

Dospělí závodníci můžou po zdolání padesátky žízeň uhasit třeba čepovaným pivem. A to není vše, co bude na akci k dispozici. K jubilejnímu 20. ročníku vás čeká mnoho speciálních překvapení včetně živé hudby a tomboly.

Zkuste poměřit své síly s ostatními za příjemného počasí babího léta. A jak se říká - není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. A hlavně mít radost z pohybu a třeba ze setkání s dalšími nadšenci tohoto sportu.