„Praha tento významný šampionát podpořila v rámci grantů v oblasti sportu a tělovýchovy na rok 2015 ve výši 100 000 korun a já jsem měl tu čest za hlavní město být při vyhlašování vítězů,“ řekl radní Hadrava. Dodal, že, i když silový trojboj není u nás mezi nejpopulárnějšími sporty, tak Česká republika mezi třiceti zúčastněnými zeměmi (podle hodnocení bodů za umístění) zaujala pěkné 16. místo.

Pořadatel 33. mistrovství světa dorostenců a juniorů v silovém trojboji Český svaz silového trojboje, o.s., považuje účast představitele Prahy na mistrovství za velmi významnou vzhledem k vysoké společenské úrovni a vážnosti šampionátu, což ocenili i představitelé mezinárodní federace IPF (International Powerlifting Federation) včele s jejím presidentem Gastonem Paragem.

Silový trojboj se skládá ze tří disciplín, které jsou voleny tak, aby co nejvíce prověřily sílu celého těla. V každé disciplíně má závodník právo na tři pokusy, z nichž nejlepší se započítává do celkového výsledku trojboje, který určuje pořadí závodníků v soutěži.