Vodáci ze všech odvětví se během limitovaného času budou snažit předvést co nejrychlejší závody nebo akrobatické triky a pobaví tak nejen sebe, ale především diváky. Závodit budou jak špičkoví jezdci, tak i všichni ostatní, kdo umí alespoň trochu plavat.

Závodní disciplíny

Soupeřit se bude ve čtyřech disciplínách: Freestyle Kayakingu, KayakCrossu, Sprintu a Fun Slalomu. O co jde? Freestyle Kayaking, který je u nás známý spíše pod obecnějším názvem "rodeo na divoké vodě", je klání ve válci neboli Tlamě. Je to skvělá podívaná plná akrobatických prvků, v níž jde o nejvyšší počet bodů. V KayakCrossu si to rozdají čtyři závodníci na jedné trati a vyhrává ten, který se jako první dostane brankami do cíle.

U Sprintu - nejrychlejší disciplíny – jde o čas. Kdo určený úsek bez branek a úkolů zvládne nejrychleji, bere zlato. Fun Slalom je také o nejrychlejším čase, avšak na jezdce bude v této disciplíně čekat vytyčená trať s nejrůznějšími úkoly, jako je například průjezd brankou nebo eskymák...

Bohatý doprovodný program 

A co čeká na diváky? Rozhodně si musíte vyzkoušet Skimboarding. Moderní sport, který vznikl ve slunné Kalifornii k přejíždění mělkých lagun na prkně. Zkrátka jízda po rovné mělké vodě. V Česku je tento sport v plenkách, ale velice rychle si získává nové příznivce.

Skimboarding má jednu obrovskou výhodu – skimovat můžete téměř kdekoliv. V Česku je spousta koupališť, které mají pozvolně ubíhající písčité či zemité pláže a tato místa jsou pro ježdění to nejlepší. Dalšími možnostmi jsou břehy řek, kaluže na posečené zahradě či louce, po deštích se dá jezdit i na kalužích ve městě.

Vyzkoušejte paddleboard

Ve stánku Testcentra HG Sportu si pak budete moct také vyzkoušet jak lodě, tak paddleboardy. Paddleboarding, poločesky pádlboarding, je vodní sport, při kterém jezdec na prkně podobném surfovému používá k pohybu vpřed dlouhého pádla. Rovněž je někdy zkráceně nazýván SUP (Stand Up Paddle = pádlování vestoje).

Zajištěna je samozřejmě i parádní hudba a hodně jídla a pití. Přijďte se tedy podívat, jak se borci „topí“ ve vlnách a užít si mnoho zábavy.

 

Více informací zde