České basketbalistky budou bojovat v kvalifikaci o postup na Mistrovství Evropy v roce 2021. Začínají tak novou kapitolu a každý bod se počítá.

Evropský šampionát pořádá v červnu 2021 Francie a Španělsko. A naše Lvice nečeká nic lehkého. Červencový los v Mnichově jim přisoudil čtyřčlennou skupinu společně s Itálií, Rumunskem a Dánskem.

Jak jsou na tom soupeřky ve skupině?

Dánsko je nováčkem kvalifikace, ženskou reprezentaci obnovilo teprve v roce 2018. Do bojů o evropský titul se přihlásilo až díky finanční sbírce. Je tedy outsiderem skupiny. Může ale překvapit.

Rumunsko si z posledních pěti šampionátů zahrálo na ME jen v roce 2015, kdy turnaj pořádalo. Skončilo tehdy na předposlední příčce. A Itálie na nedávném Euru obsadila slušné deváté místo.

Naše ženská reprezentace umí zabojovat. Ostatně potvrzuje to i titul mistryň Evropy v roce 2005 a stříbro na domácím MS 2010. Největším úspěchem na olympijských hrách bylo páté místo v roce 2004.

Jak se bude hrát?

17. listopadu se odehraje první ze tří kvalifikačních oken, po kterém bude mít národní tým od ostrých zápasů roční pauzu. Další okno totiž přijde na řadu až v listopadu 2020 a skupiny se dohrají na přelomu ledna a února 2021. Máme se určitě na co těšit.

Přijďte si užít elektrizující napínavou atmosféru zápasu národního týmu a podpořit naše Lvice.