Sportisimo 1/2Maraton Praha je první závod RunCzech běžecké ligy, která se skládá celkem ze sedmi závodů v pěti městech České republiky. Jeho trasa je velmi rychlá, v loňském roce ji pod hodinu zaběhlo pět mužů. O rychlosti trasy svědčí i to, že rekord závodu 58:47, který v roce 2012 zaběhl Atsedu Tsegay, se od té doby na celém světě podařilo pokořit pouze jednou. Čas Tsegaye je rovněž šestý nejrychlejší půlmaraton světa všech dob.

Letos se mezi muži představí světový rekordman na 10 kilometrů Leonard Komon  a také olympijští medailisté z loňského Ria, Etiopan Tamirat Tola a Američan Galen Rupp. Naše vytrvalce zastupují především Jiří Homoláč, Vít Pavlišta a Jan Kreisinger. Ze známých osobností se na start půlmaratonu postaví zlatý olympijský medailista v desetiboji Roman Šebrle, kardiochirurg Jan Pirk nebo chirurg Tomáš Šebek.

Sportisimo 1/2Maraton Praha nabízí divákům nejen zajímavou sportovní podívanou, ale i bohatý doprovodný program. Sportovní veletrh Running Expo Praha se koná celý čtvrtek, pátek a také celou sobotu!

„Půlmaraton“ startuje v 10:00 hodin na nám. Jana Palacha, kde je i cíl (časový limit jsou 3 hodiny). Závod doprovázejí bezpečnostní a dopravní opatření, zajištěn je zdravotnický dohled.

Podrobné informace k akci jsou k dispozici na: www.runczech.com.