Na začátku června se na trojském kanálu závodníci poprali o medaile z Mistrovství Evropy ve vodním slalomu, které se do České republiky vrátilo podruhé v historii. A zakrátko čeká tuhle umělou slalomovou dráhu další velká akce - historicky první ročník Canoe Slalom Worls Ranking Race – Prague.

Závod pro všechny

Co je World Ranking Race – Prague za závod? Kdo se v něm utká?

„Je to závod pro všechny - s těmi nejlepšími si může své síly porovnat každý, kdo je registrovaný pod ČSK nebo jinou mezinárodní kanoistickou federací,“ upřesňuje za organizátory Lukáš Přinda s tím, že podle něj klání takové úrovně u nás chybí. Tedy dobře obsazený slalom, jako hlavní část, a k tomu různé fun-exhibiční soutěže, koncerty...“ dodává.

Přijedou i ti nejlepší světoví slalomáři

Je tedy více než jasné, že půjde o akci i divácky velmi atraktivní. V Troji totiž nebudou chybět ani ti nejlepší světoví slalomáři. Na Canoe Slalom World Ranking Race – Prague kromě jiných budou startovat třeba i Vávra Hradilek (mistr světa z roku 2013 a stříbrný medailista z OH v Londýně), Vít Přindiš (stříbrný medailista z Mistrovství světa 2017), Kateřina Kudějová (mistryně světa, juniorská mistryně světa a mistryně Evropy do 23 let), či aktuální mistr světa Ondřej Tunka.

Závod ve velkém stylu

A pojede se ve velkém stylu. Prize money je 2 500 EUR, dále nebude chybět velkoplošná obrazovka, live výsledky nebo stream přímo na Youtube.

Těšit se můžete také na paddleboardový závod a na živou hudbu – v pátek v oficiálním kempu u HG Sportu, v sobotu u restaurace Loděnice. Přijďte, atmosféra bude skvělá!

 

  • Více informací zde