Cílem víkendového závodu je jednak získání peněz pro dobrou věc, ale také zboření bariér mezi handicapovanými a zdravými lidmi a propojení těchto dvou světů. Organizátoři prostě chtějí ukázat, že sport a aktivní život je pro všechny bez rozdílů.

Tři sedmičky

Na Václavském náměstí se pojede unikátní závod: 7 dvojic - 7 vozíčkářů a 7 bruslařů. Na čtyřiadvacet hodin bude připraven 400 metrový ovál, na kterém dvojice pojedou non-stop.

Závodní dráhu obklopí bannery s nejkrásnějšími místy ze všech čtrnácti krajů naší republiky, a tak se vlastně pojede napříč naší zemí a objede se doslova celá republika.

Pojede se pro Dana

7 statečných se pojede pro Dana Křečka, který po úraze elektrickým proudem přišel o půlku těla, nohy i pánev.

Chcete si to sami vyzkoušet a podpořit tento skvělý projekt? Vezměte si brusle nebo vozík a po zaregistrování (na místě najdete stan označený 7 statečných) a zaplacení symbolického startovného - 100 Kč, které bude v plné výši věnováno Danovi na nový vstup do jeho života, můžete na ovál také vyrazit.

Prague Adaptive Games 2019

V sobotu odpoledne se též odehrají první Prague Adaptive Games. O co se jedná? 15 borců mužského i ženského pohlaví, z toho 6 handicapovaných, se představí v prvních silových adaptivních hrách svého druhu vůbec. Tito siláci se rozdělí do tří týmů a před zraky veřejnosti si to rozdají třeba ve zvedání auta, nebo stavění betonové zdi. A to všechno na čas.

Přijďte na Václavák fandit a zažít neskutečnou sportovní atmosféru na nejrušnějším místě naší republiky.

 

Více informací na www.cestazasnem.cz