Chuchelské závodiště, kde se konají cvalové i klusácké dostihy, je oblíbeným výletním místem nejen pro Pražany. Dostihová sezóna zde trvá od dubna do půlky listopadu, s výjimkou letní přestávky v červenci a srpnu. Na příznivce dostihů čeká letos 14 dostihových dnů s celkem 111 dostihy.

Gomba handicap

První ročník tohoto tradičního závodu se konal již ve dvacátých letech 20. století a patří tak k nejstarším tuzemským dostihům. Název mu dal hřebčín Gomba, který stával v letech 1890 až 1936 na území slovenské obce Hubice. Závod byl ve své době vyhrazen tříletým a starším koním. Až v poslední době mohou na start tohoto sprinterského dostihu na 1 200 metrů čtyřletí a starší.

Velká dubnová cena

Dalším vrcholem dubnového odpoledne v Chuchli bude 61. Velká dubnová cena, první sezónní test a významný dostih sezóny předních špičkových čtyřletých a starších koní, kteří se utkají na univerzální trati dlouhé 1 800 metrů.

I tento závod má svou bohatou historii, poprvé se běžel roku 1957.

Doprovodné akce pro děti

Zábava nebude chybět ani pro ty nejmenší návštěvníky závodiště. Kromě pískoviště a hřiště s houpačkami a zcela novými herními prvky se děti mohou zabavit svezením na populárních ponících Jupíkovi, Vilíkovi a Bajajovi. Poníkům mohou přinést i něco zdravého na zub, třeba mrkev nebo jablíčko.

Další oblíbenou atrakcí je dětský koutek Hříbátka, který se nachází v přízemí sázkové haly. Děti se tak vyřádí v míčkovém bazénu, skákacím hradu nebo se mohou projet na skluzavce. A rodiče si možná rádi posedí v přilehlé kavárně.

 

Více informací na www.velka-chuchle.cz