Členové Auto klubu Markéta patří mezi nejvýznamnější organizátory mezinárodní motocyklové federace FIM. Ta preferuje pořádání závodů seriálu v hlavních městech a Prahu tak předurčuje k navázání na úspěšnou sérii a získat pořadatelství GP i pro následující roky. Letos se seriál jede v jedenácti městech Evropy a poslední se uskuteční v australském Melbourne. Tam také bude vyhlášen mistr světa pro rok 2017.

Díky televizním přenosům, záznamům a reportážím, které lze shlédnout v téměř 150 státech světa, se Praha stala oblíbenou destinací pro příznivce ploché dráhy. Svým mezinárodním dosahem pražská Velká cena ČR rozhodně převyšuje rámec běžných sportovních akcí v hlavním městě. Od prvního závodu, který konal na Markétě v roce 1997, je označován za jeden z nejlépe organizačně zajištěných v celém seriálu. A významně se tak podílí na důstojné prezentaci Prahy v oblasti sportu, využití volného času a  turistického ruchu. V rámci této akce se koná celá řada mezinárodních setkání nejen, a to nejenom představitelů světového motoristického sportu, ale i dalších významných osobností společenského a obchodního života.

Speedway Grand Prix každoročně přiláká do Prahy tisíce zahraničních fanoušků, kteří tvoří více jak 60% diváků na stadionu (průměrná návštěvnost je kolem 10 tisíc diváků). Zahraniční návštěvníci do České republiky jezdí opakovaně a často tu s celou rodinou tráví svoji dovolenou. Praha jim se svou infrastrukturou nabízí pestrou škálu dalších aktivit, turistických zajímavostí a kulturních akcí. Zahraniční fanoušci závodu tak v Praze absolvují vícedenní pobyt, což přispívá významně k rozvoji turistického ruchu a nemalému komerčnímu zhodnocení.

Více informací, vstupenky na: http://speedway-prague.cz/.