Projekt Vítr ve vlasech je zaměřen na propagaci speciálních kol pro handicapované děti a má dva hlavní cíle: získat partnery pro dílnu na výrobu těchto kol, kde by mohli pracovat i handicapovaní, a dostat handbiky – cena jednoho speciálu je 25 tisíc korun – zdarma k dětem.

Svým způsobem může přispět i veřejnost právě během prázdninové roadshow, která začne v úterý 18. července na Náplavce u Železničního mostu, pokračovat bude ve středu v Aquaparku v Čestlicích, ve čtvrtek na koupališti Džbán, v pátek ve Žlutých lázních, v sobotu opět na Náplavce u Železničního mostu a vyvrcholí v neděli 23. července na Štvanici. Každý den budou mít zájemci možnost „najet“ kilometry na trenažerech handbiků a jeden z partnerů akce za každý kilometr věnuje 200 korun na výrobu speciálních kol pro handicapované děti. Podrobný přehled zde.

Neděle na Štvanici nabídne vedle trenažérů handbiků projektu Vítr ve vlasech i bohatý program v duchu oslavy 200. výročí vynálezu jízdního kola. Pro malé návštěvníky, kteří přijedou na kolech, bude k dispozici dopravní hřiště a škola jízdy na kole. Připraveny jsou Freestyle BMX Exhibice, přijdou zajímaví hosté, zájemci budou moci sledovat přímý přenos finále Tour de France a nebude chybět ani zábava a další aktivity. „Návštěvníci si budou moci vyzkoušet nejrůznější kompenzační pomůcky pro zdravotně postižené - například invalidní vozíky, ale také speciální brýle, které simulují handicap narušeného centra rovnováhy,“ uvedl radní hl. m. Prahy Radek Lacko, který nad akcí převzal záštitu, a dodal: „Oceňuji snahu organizace Černí koně propojit svět handicapovaných a zdravých dětí a také důraz na prevenci – mnoha případům ochrnutí lze totiž předcházet – základem je informovanost a kvalitní osvěta.“

Přijďte si užít neděli s kolem a při tom podpořit prospěšný projekt. Program pro celou rodinu na Štvanici začíná v 11 hodin.

Vítr ve vlasech aneb Štvanice na kole