Šampionát je zároveň prvním závodem Českého poháru mládeže a mistrovství ČR klubů, druhým závodem Českého poháru veteránů a taktéž už po šestatřicáté Memoriálem Dr. Karla Popela.

Klub vodních sportů (KVS), jehož partnerem i hlavní město Praha, bude pořádat Mistrovství ČR na dlouhých tratích poprvé ve své historii, a to přímo ve své loděnici. Zázemí závodu bude rozloženo do areálů KVS a sousední Slavie.

První závod odstartuje v sobotu v 10 hodin. Startuje se uprostřed řeky před loděnicí KVS vždy proti proudu. Pětikilometrová trať se jede na dvě kola s obrátkou, poloviční trať pak na kolo jedno. Na trati budou umístěny „naváděcí“ bóje určující směr jízdy.

„Zúčastní se kompletní juniorská reprezentace, pro něž je to velmi prestižní podnik, i když se pojede na dlouhých tratích. Pro další mladé je to jeden z top závodů sezony,“ říká reprezentační šéftrenér Pavel Hottmar, držitel dvou evropských bronzů.

Fandit přijdou i elitní reprezentanti, mimo jiné olympijský medailista a trojnásobný mistr světa Josef Dostál. A pravý břeh Vltavy nabídne dostatek místa i pro diváky.

Podrobnosti na webu KVS https://www.kvspraha.cz/.