Této atraktivní podívané se zúčastní i její ambasador, mistr světa a olympijský medailista Vavřinec Hradilek. Letošní ročník se uskuteční od 15 hodin na pražské Náplavce, za Železničním mostem ve spolupráci s Kayak Beach Bar.

Celkem se divákům představí 16 kajakářů, 8 kajakářek a 8 kanoistů, kteří se o pár dní později představí v pražské Troji při závodech Světového poháru.

V kategorii kajakářů se z domácích hvězd kromě Vavřince Hradilka představí i bronzový Ria 2016 Jiří Prskavec a vítěz světového poháru Vít Přindiš. A i mezi zahraničními účastníky uvidí diváci ty největší hvězdy. Z kajakářů dorazí například Francouzi Boris Neveu, mistr světa z roku 2014, Sebastien Combot a Španěl Samuel Hernanz.

Mezi singlkanoisty nebude chybět Stanislav Ježek, Michal Jáně, či Víťa Gebas nebo slovenský olympionik Matěj Beňus, stříbrný medailista z letních olympijských her 2016. České kajakářky budou mít zastoupení v podobě Kateřiny Kudějové, Karolíny Galuškové a Amálie Hilgertové. Mezi zahraničními ženami na kajaku zazáří Australanka Jessica Foxová, bronzová medailistka z letních olympijských her 2016.

Své umění na vodě také předvedou například sportovci z jiných sportovních odvětví - David Svoboda, Jan Kuf, Petr Kraus a další. Prostor také v rámci exhibice dostanou paddleboardisti, kteří střelbu a slalom mezi brankami předvedou ve stoje na prknech.

Diváci závodu si budou moci v Energy zóně plné soutěží a zábavy, zapůjčit paddelboardy a vyzkoušet si tuto stále se rozvíjející vodní aktivitu. Opět bude také příležitost pomoci dobré věci pomocí Oranžových kol Nadace ČEZ.