Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 se čím dál tím rychleji přibližuje, s blížícím se úvodním vhazováním prvního duelu ale klesá i počet volných vstupenek na jednotlivé zápasy. „Momentálně je prodaných 60 procent vstupenek na šampionát,“ řekla generální sekretářka Organizačního výboru MSLH IIHF 2015 Markéta Štěrbová.

U některých duelů už dokonce organizátoři vydávají údaj: Aktuálně dostupná kapacita je vyprodaná. Ani jeden volný lístek nesvítí v kolonce zápasů českého národního týmu v základní skupině. Šance vidět české hráče v akci ale pořád existuje - byť jen malá.

„Těsně před začátkem šampionátu se ještě mohou objevit v prodeji vstupenky uvolněné z technických blokací – třeba poté, až detailně posoudíme viditelnost z prvních řad po usazení nových mantinelů v O2 areně. Půjde ale jen o desítky vstupenek,“ dává fanouškům naději Štěrbová.

Ze zápasů slovenského týmu v základní skupině v Ostravě jsou aktuálně vyprodané tři zápasy – proti Finsku, Rusku a USA. Poslední desítky vstupenek jsou k dispozici na zápasy s Dánskem a Běloruskem. Na zápas Slovensko – Norsko je ješte v prodeji cca 600 lítsků a na zápas se Slovinskem približně 2500 vstupenek.

Omezené množství vstupenek hlásí i duely předních hokejových velmocí. V Praze stojí za vidění duel Švédska s Kanadou, dále jsou volné zápasy Švýcarů se Švédskem a Francií.  V ostravské skupině je největším dostupným lákadlem souboj USA s Finskem hned první den šampionátu. Za pozornost stojí i bitvy Běloruska s USA a Ruskem.

Vedle základních skupin je taktéž ještě možnost zakupovat volné vstupenky i na zápasy vyřazovací části turnaje. Jediným již vyprodaným zápasem je večerní čtvrtfinále v Praze, které by měl při svém postupu sehrát český národní tým. Lístky na ostatní čtvrtfinálové bitvy, semifinále i boje o medaile, jsou ale stále ještě k dispozici!