Za hranice snů dostává handicapované spolek Cesta za snem. Organizuje unikátní sportovní projekty, které spojují téměř všechny zástupce společnosti, ve které žijeme. Vytváří zážitky, nová přátelství, zkušenosti, motivaci, energii a možnosti. A vymýšlejí stále nové věci.

Nový projekt

Jedním z nich je nový projekt ČEZ Handy Biatlon, který navazuje na šestiletou tradici ČEZ Handy Kvadriatlonů. Cílem je opět propojit všechny aktivní lidi bez rozdílu a vytvořit biatlonové závody pro širokou veřejnost. A závodit může opravdu úplně každý.

Kategorie a průběh závodu

Kategorie budou rozděleny na muže, ženy, handicapované muže, handicapované ženy a děti (6-13 let).

Na start se postaví vždy dva závodníci. Čas se bude měřit od startu do cíle. Závodník odjede ve výsledku 5 okruhů, celkem 1 km a dvakrát střílí. Za každý netrefený terč se připočítá 15 trestných vteřin. Po absolvování se může závodník zaregistrovat znovu a pokusit se vylepšit si svůj čas.

Z kvalifikací vzejdou vždy dva nejrychlejší závodníci v dané kategorii. Ti se proti sobě postaví ve finálovém souboji o zlatou medaili.

Když nebude sníh

A že zatím není sníh a možná ani nebude? Organizátoři počítají i s touto variantou. V tom případě se pojede na běžkařských trenažérech a střílet se bude na elektronické biatlonové střelnici. Tak se nemusíte obávat, závody se uskuteční za každého počasí!

Registrovat se můžete přímo na místě nebo v pohodlí domova na webových stránkách akce www.cestazasnem.cz. Tímto způsobem obdržíte rovnou startovací číslo.

Symbolické startovné 100 Kč za jeden závod bude v plné výši převedeno na transparentní sbírkový účet Cesty za snem na podporu sportu handicapovaných dětí v rámci připravovaného projektu Lvice 2020.

Tak co říkáte, půjdete do toho?