Hlavní město Praha zve děti z pražských škol na otevřený trénink české reprezentace v rámci finále Fed Cupu. Žáci a studenti mohou vidět v akci největší hvězdy českého tenisu v čele s Petrou Kvitovou, Lucií Šafářovou, Karolínou Plíškovou nebo Barborou Strýcovou a podpořit je v cestě za titulem.

„Velice nás těší, že hlavní město Praha může být dějištěm tohoto finále a dalších významných sportovních akcí i v návaznosti na nadcházející rok Praha Evropské hlavní město sportu,“ uvedl radní hl. m. Prahy Jan Wolf.

Český tým bude obhajovat prvenství z minulého roku, ve kterém triumfoval nad týmem Německa. Petra Kvitová a Lucie Šafářová hrály finále již v letech 2011, 2012 i 2015. Obě hráčky se navíc v letošním roce probojovaly na Turnaj mistryň v Singapuru.

„Na otevřený trénink jsme pozvali žáky a studenty z více jak 180 škol včetně Domů dětí a mládeže hl. m. Prahy. V minulém roce se tréninku účastnilo více jak 1200 dětí, které hráčkám vytvořily skvělou kulisu. Doufáme, že to bude motivovat ke sportu děti a mladé lidi,“ dodal radní hl. m. Prahy Jan Wolf.

V prostorách O2 arény se žáci a studenti navíc mohou těšit na autogramiádu českých tenisových reprezentantek. Zároveň budou mít možnost vidět a vyfotit se s trofejí pro vítěze nejprestižnější ženské kolektivní tenisové soutěže Fed Cupu. Otevřený trénink je určen výhradně žákům a studentům z pražských škol, kteří mají vstup zdarma.