Na sociálních sítích pod hastagem #CVIČÍMSESOKOLEM najdete pravidelné online cvičení pro širokou veřejnost. Seriál propracovaných cvičebních videí pro různé věkové kategorie, vedených zkušenými sokolskými cvičiteli, natáčí Česká obec sokolská v Tyršově domě.

„Sokol ve standardním režimu cvičí se všemi věkovými kategoriemi a zakládá si na kvalitní metodice. To se přesně snažíme tímto seriálem doložit, a hlavně podpořit. První set videí je zaměřen na více věkových kategorií, od rodičů s malými dětmi a předškoláky, přes dospělé až po seniory. Další série videí pak bude stručně a přehledně ukazovat, jak správně provádět jednotlivé cviky, aby byly jednak nejúčinnější a nejzdravější,” uvádí ředitel České obce sokolské Marek Tesař.

Najděte si on-line cvičení v kalendáři

Česká obec sokolská začala dokonce sestavovat kalendář těchto on-line cvičebních aktivit na adrese www.sites.google.com/sokol.eu/sokolcvicionline/home.

Právě tady si najdete své cvičení i čas aktuálního vysílání. Jsou zde také pokyny pro všechny cvičitele, kteří by chtěli své vysílání do kalendáře přidat.

Sérií videí provede známý youtuber

Cvičení připravují zkušení sokolští metodici ve spolupráci se známým českým youtuberem Tomášem Touhou. On sám má dvě životní vášně - natáčení videí a sport. Právě díky svým videím z různých sportovních disciplín se snaží motivovat své fanoušky a mladé lidi, aby byli akčnější a daří se mu to skvěle.

„Moc bych touto cestou chtěl poděkovat všem, co se na natáčení podílejí. Odměnou jim budou především lidé, kteří s námi budou cvičit doma, a pak třeba přijdou za námi i do našich sokoloven,“ dodal Tesař.

Díky těmto aktivitám skvěle využijete volný čas, udržíte se v kondici a dobré náladě.