Americký ženský fotbal je v poslední době skutečně v kurzu. Tento týmový sport totiž už dávno není výsadou pouze mužů.

Chcete se podívat, o čem americký fotbal je, nebo si přijít vyzkoušet trénink a zjistit, zda by vás něco takového bavilo? Ať je to jedno nebo druhé, nyní máte příležitost se k Černým kočkám přidat. Obzvlášť pokud rády běháte, cvičíte a jen tak vás něco nerozhodí. Rychlost, síla a vytrvalost jsou samozřejmě další plus.

Svou pozici si najde každá

V americkém fotbalu není rozhodující váha ani výška, a proto si svoji pozici najde každá. V rámci náboru vás zapojí do tréninku, součástí budou také ukázky herních akcí. Můžete se potkat se stávajícími hráčkami a zeptat se jich na cokoliv, co vás zajímá.

A jaká jsou vůbec pravidla? Americký fotbal hraje 11 hráčů na každé straně, kteří se můžou při přerušení libovolně střídat. U ženského týmu je to u nás nyní 9 hráček. Každý oddíl má minimálně dva týmy – jeden určený pro útok a jeden pro obrannou hru. Na hřiště vždy nastupuje útok jednoho týmu proti obraně druhého a naopak. Útočící je to mužstvo, které má v držení míč.

Hraje se na hřišti ve tvaru obdélníku s balónem ve tvaru protáhlého sféroidu. Týmy získávají body za skórování dle platných pravidel, a pokud hra není vzdána, je vítězem ten tým, který má na konci zápasu, včetně prodloužení, více bodů.

Poslední šance

U Black Cats probíhá poslední měsíc náborů. Tak neváhejte a přijďte si tenhle sport zkusit pod vedením zkušených trenérů. A pozor, říká se, že americký fotbal v ženském podání je nejvíce sexy sportem…