V sobotu 7. února 2015 bude perný den, na který se všichni každoročně těšíme. Dvanáct dní před Popeleční sředou, vždy v sobotu, se tradičně koná zahajovací den pražské masopustní sezóny. Tak jako každoročně je pro hosty, účastníky i diváky připraven celodenní bohatý program.

Slet Masek
Slet Masek je tradiční zahajovací ceremoniál pražské masopustní sezóny během něhož se za účasti místních, přespolních i zahraničních, vždy 12 dní před Popeleční středou otevírají pomyslné městské brány a do města triumfálně vstupuje bláznivý Carneval. Připojte se i vy, vstupte do víru veselí a spolu s námi se radujte z barvité krásy našeho světa.

Akreditace masek od 13.00 - 14.00 na nádvoří Clam-Gallasova paláce, Husova 20, Praha 1
14.00 řazení průvodu
14.30 průvod vychází z Clam-Gallasova paláce na Staroměstské náměstí
15.00 přijíždí před Staroměstskou radnici Král Carnevalu převzít "Právo Karnevalové"
15.15 Defilé Masek na Staroměstském náměsti

Akreditujte se i Vy, Váš soubor, skupina, přátelé, Vaše škola či školka.

"Vítězné masky z loňska vytvořila se svými žáky Mgr. Věra Rafajová, PhDr. Kateřina Ebelová Ph.D, Dott. Silvia Vezzuto Průšková a Mgr. Táňa Hejcmanová. Pevně věříme, že ty letoší budou ještě krásnější" říká Zlatuše J. Můller, ředitelka festivalu Carnevale Praha.

Téma letošního ročníku je "Na vlnách blankytných".

Ve večerních hodinách pokračují oslavy zahájení carnevalové sezóny v Clam - Gallasově paláci, kde na hosty čeká carnevalové soirée BELLARIA, tentokráte "Na vlnách blankytných".

Carnevale Praha 2015Po celou dobu pražských masopustních oslav je na Staroměstém náměstí otevřeno infocentrum Carnevalu a Scéna Carnevale / 5. - 17. 2. 2015 / na které probíhají představení pouličních divadel s Názvem Divertimento Furioso a servíruje se nefalšovaná pražská šunka.

Oblíbenou součástí pražských carnevalových oslav jsou také různé masopustní hody ať už v tradičním vesnickém či moderním městském stylu. Rádi bychom vás pozvali například v sobotu 7. února 2015 na Masopustní zabíjačku na Náměstí Curieových, Praha 1, kterou pravidelně v době pražského Carnevalu pořádá pro širokou veřenost Hotel InterContinental Prague nebo na Staročeskou zabíjačku - (Ne)vinný masopustní večírek v Caffé Italia na Staroměstském náměstí, který je pořádán 12. února 2015 a který je též pravidelnou součástí festivalu Carnevale Praha.

Závěr oslav Carnevalu 2015 proběhne tradičně na Tučné úterý (Martedi Grasso), které v letošním roce připadne na 17. února 2015. Zavěrečné rozloučení s letošní masopustní sezónou, nabídne duel o Korunu Krále Carnevalu s názvem "VIVAT CARNEVALE".

Více informací:

Carnevale Praha 2015, zdroj: http://www.carnevale.cz