„Nosným tématem bude stejně jako v předchozích letech problematika třídění a recyklace odpadů a letos ještě navíc tématika rodinných farem v rámci vyhlášení Mezinárodního roku rodinných farem,“ uvedl náměstek primátora hl. m. Prahy Jiří Nouza a dodal: „Díky spolupráci s městskými částmi, se svozovými společnostmi a dalšími organizacemi nabídne kampaň nejen informační akce, ale také soutěžní a zábavné programy pro děti i dospělé. Pražané také budou mít příležitost dozvědět se více o přírodě v okolí jejich bydliště a o tom, jak mohou sami tuto přírodu chránit.“

V jednotlivých městských částech bude v určený den od cca 10:00 do cca 18:00 hodin informační stánek, kde se budou soustřeďovat všestranné informační aktivity k problematice ochrany životního prostředí v Praze.

K dispozici budou různé informační materiály týkající se problematiky odpadů, zeleně, vody, využívání energie aj. Občané budou mít také možnost prohlédnout si ukázky sběrných nádob a příslušné svozové techniky. Budou mít k dispozici barevnou velkoplošnou mapu „Praha a odpady“ s uvedením sběrných dvorů, provozů na zpracování odpadů, kontaktů na svozové společnosti apod. nebo mohou shlédnout velkoformátovou mapu Prahy s vybranými pravidelnými farmářskými trhy, kde bude uvedeno místo a doba konání trhů. Pro dospělé návštěvníky bude připraven zajímavý kviz na téma soukromé zemědělství a děti se zase dozví, jak probíhá  proces výroby chleba od sklizně obilí až po samotný chléb nebo jak se zpracovává vlna.

Na každém stánku bude připraven bohatý program pro děti a dospělé, budou probíhat tématicky zaměřené hry a soutěže realizované kvalifikovanými lektory Ekocentra Koniklec, o.p.s. Řada městských částí se ke kampani připojuje také svým vlastním programem. Do kampaně přispějí také Lesy hl. m. Prahy.

V rámci spolupráce se k akci připojily společnosti - Pražské služby, a.s., AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o., IPODEC-ČISTÉ MĚSTO, a.s., EKO-KOM a.s. a kolektivní systémy (Asekol s.r.o., Elektrowin a.s, Ekolamp, s.r.o.  a Ecobat, s.r.o.), které budou mít pro veřejnost připravenou celou řadu zajímavostí, informačních materiálů a pro děti vědomostní soutěže a hry.

Příloha: Tabulka s přehledem termínů – dnů kampaně -  v jednotlivých městských částech hlavního města Prahy