„V Londýně v roce 2012 očekáváme spoustu našich fanoušků, chceme je pozvat netradiční formou do dějiště her. Český a britský humor mají mnoho společného, proto nás velmi těší, že s Johnem můžeme spolupracovat,“ řekl předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

Reklama na téma Londýn

Pro kampaň Žijeme Londýnem, která probíhá po celé České republice, natočí sérii krátkých komediálních spotů, které se otírají o klasické britské zvyklosti a klišé. Tématem budou čaj o páté, klobouky, telefonní budky nebo třeba britský vynález – minisukně.

Režisérem bude Tomáš Mašín, který patří k nejuznávanějším domácím režisérům reklamní tvorby a je podepsán i pod filmem 3 sezóny v pekle. Kampaň, kterou připravuje agentura Mather, se bude vysílat v televizi a počítá se i s dalším využitím.

Chceme netradiční reklamu

„John Cleese je pravý anglický gentleman. Navíc někdo, kdo si ze sebe dokáže udělat legraci, a nebudete se s ním nudit. Přesně takového člověka jsme hledali. Pro kampaň se nám podařilo získat opravdovou celebritu a herce s bohatou minulostí,“ uvedl  Milan Jirásek. „Jdeme netradiční cestou, nechceme žádné ohrané formáty.

Odlétá v sobotu

John Cleese bude natáčet 17. až 19. srpna v ateliérech na Strahově, hlavním natáčecím dnem je pak pátek. V sobotu 20. srpna potom odlétá. Cleese byl mimo jiné za scénář k filmu Ryba jménem Vanda nominován na Oscara. Vystupoval také jako legendární „Q“ v bondovce Dnes neumírej. Jednu z vedlejších rolí ztvárnil i v prvních dvou filmech o Harrym Potterovi.

Reklamy s Johnem Cleesem se objeví v říjnu letošního roku a budeme je vídat až do začátku olympiády.