Čeští fanoušci neuvidí na domácí půdě utkání mistrovství Evropy v roce 2020, rada hlavního města odmítla připojit svůj podpis ke garanční smlouvě. „Praha fotbalové mistrovství podporuje, ale nemůže se zaručit za případné problémy na straně pořadatele,“ říká radní Lukáš Manhart.

„Tři měsíce s námi fotbalová asociace nekomunikovala a to, že se vzdala kandidatury, je výsledkem její špatně odvedené práce,“ dodává primátor Tomáš Hudeček.

Radní L. Manhart připomněl, že poslední jednání s Fotbalovou asociací ČR proběhlo před třemi měsíci a od té doby se sportovci neozvali. „Najednou mi v pátek přišel e-mail, že britská společnost, která při jednání nikdy nebyla naším partnerem, vyjadřuje vůli hradit možné závazky mistrovství,“ dodává L. Manhart, „ale takhle o smlouvě na akci, která může stát až miliardu korun, se jako správci města nemůžeme bavit.“

Strahov, nebo Eden?

Připomněl také, že posledním výstupem při jednání s asociací byl plán rekonstrukce strahovského stadionu, v poslední době se ale v médiích objevily návrhy na rozšíření stadionu v Edenu. „O tom s Prahou nikdo nejednal,“ říká Lukáš Manhart.

Fotbalová asociace ČR v návaznosti na prohlášení zástupců hlavního města vzdala snahu o kandidaturu Prahy na EURO 2020.