Nejvíce účastníků přijede z Německa (43 %), Francie (20 %), Rakouska a Dánska (5,5 %). Prahu si pro své sportovní úsilí vybralo i mnoho sportovců, kteří žijí mimo evropský kontinent. Zaregistrovali se například i sportovci z Izraele, Egypta nebo dalekého Bangladéše. Registrace je stále ještě otevřena pro sporty, kde nebylo dosaženo maximální kapacity sportoviště. Případné další registrace budou řešeny individuálně podle kapacity jednotlivých sportovišť (kontakt: svec@ecsg2013.eu).

Připravenost organizátorů přijel ke konci ledna osobně zkontrolovat generální sekretář Evropské federace firemního sportu pan Musa Lami, jedna z nejpovolanějších osobností ke kontrole příprav takto významné akce. Doufejme, že účastníci budou z Prahy odjíždět stejně spokojeni jako on.

Pořadatelem her je Český svaz firemního sportu (ČSFS) ve spolupráci s Evropskou federací firemního sportu. Záštitu nad ECSG 2013 převzal primátor hlavního města Prahy doc. MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc., a bývalý předseda Senátu PČR MUDr. Přemysl Sobotka.

Ve spolupráci s občanským sdružením Ano, ano se ČSFS zavázal věnovat 1€ z každého účastnického poplatku na podporu sportovních aktivit sociálně handicapovaných dětí. Na první pohled malá částka se při počtu přihlášených stane významnou sumou a vybrané děti z dětských domovů či pěstounských rodin budou moci rozvíjet své sportovní nadání.

Evropské firemní sportovní hry v České republice jsou výjimečnou sportovní událostí pro všechny amatérské sportovce, kteří rádi využijí příležitosti ukázat své schopnosti i mimo kancelář a zároveň si přitom odpočinout a utužit pracovní vztahy. Jde o největší sportovní akci v České republice v roce 2013 a byla by škoda, kdybyste u toho nebyli!

Více na adrese http://cs.ecsg2013.eu/