Rekordman má tyfus

Na startu je pět mužů, s časy pod hodinu, což Praha ještě nezažila. Šestý rekordman, který měl startovat s číslem 1 - Atseda Tsegay z Etiopie - zřejmě nenastoupí, má v sobě šest injekcí proti tyfu. Právě on je ale držitelem rekordu. „Přesto si myslím, že rekordy padnou,“ uvedla Jana Moberly, manažerka elitních atletů. Připomněla událost z roku 2012, kdy favorit nenastoupil a nakonec se právě Tsegay, který byl náhradníkem, vyhoupl do čela. Uvidíme, jak si povede Gladwin Mzazi z Jihoafrické republiky, který by mohl být letošním překvapením.

Joyce Chepkirui – chci rekord

Také ženy běží v ostré konkurenci, a jak uvedla na předzávodní tiskové konferenci Joyce Chepkirui, počasí a nálada jsou výborné. Ráda by překonala rekord, a to i s pomocí svého manžela, který se půlmaratónu také zúčastní.

Češi – uvidíme…

Na trati se objeví i nejlepší čeští vytrvalci - Jiří Homoláč, Jan Kreisinger a Robert Krupička. Jan Kreisinger, který by mohl zabodovat, se ale nechal sylšet, že se ještě necítí na překonání českého traťového rekordu. Ten stále drží jeho trenér Róbert Štefko. Zajímavý bude i souboj v ženské části, kde se na trati objeví 18letá Anežka Drahotová, talentovaná atletka, která boduje v cyklistice i v chůzi.