V průběhu čtyř dnů se v rámci obou sportů představí největší legendy, které usednou v porotě, a stejně tak současné hvězdy těchto sportů, které se postarají o nevídanou podívanou během soutěžních disciplín.

Diváky bude bavit také doprovodný program, při kterém budou v průběhu jednotlivých klání na hlavní ploše k vidění exhibiční vystoupení mistrů světa i Evropy ve footbagu, frisbee, foyování, bmx flatlandu a dalších sportech.

Více informací na adrese www.freestyleworlds.com

Freestyle disk, známější pod názvem Frisbee (který je však pouze obchodní známkou), je na pohled nejatraktivnější hrou s létajícím talířem. Jeho základem jsou nejrůznější triky s rotujícím diskem. Jelikož se jedná o freestylovou disciplínu, je dovoleno použití všech prvků bez jakýchkoli omezení. Hráči si disk posílají rolováním přes záda, kopem šajtlí nebo ho jen volně nechají točit na nehtech svých prstů. Triky zakončují efektním chycením, například po otočce o 720 stupňů a výskoku metr a půl nad zemí. Rozhoduje originalita, kreativita, technická zručnost i fyzická náročnost předvedených triků.

Klasický fotbal hraje několik miliónů hráčů po celém světě a je zároveň i nejsledovanějším sportem planety. Freestyle fotbal je záležitost týkající se pouze několika málo tisíc sportovců. Hlavní rozdíl spočívá v obtížnosti a kreativitě. I když jsou sporty svým původem zdánlivě propojené, jediným společným prvkem je fotbalový míč. Vše ostatní se mění, není potřeba fotbalového hřiště, branek, ani spoluhráčů. Postačí pouze míč, pár metrů čtverečních na betonové ploše a samozřejmě obratnost a rychlé nohy. Ve freestyle fotbalu jsou totiž k vidění i trojitá obtočení kolem míče.