„Je zvykem, že Pražanům dáváme na konci roku malý dárek. Myslím si, že tento projekt je pro ně ideální odměnou. V minulých letech byl o sportoviště velký zájem, proto jsme se snažili jejich nabídku rozšířit tak, aby si vybrali skutečně všichni,“ vysvětlil Lukáš Manhart, radní hlavního města Prahy. Výsledkem je řada nově zapojených sportovišť, která budou moci všichni zdarma navštívit.

Více informací na stránce http://www.prahasportovni.cz/tyden-sportu-2013/.

Dobrý tip do nového roku

„Jsem přesvědčen o tom, že Pražané mají sportovního ducha a že svým zápalem poskytnou další argument, proč by se Praha měla stát Evropským hlavním městem sportu,“ věří L. Manhart. Petr Bříza, pražský zastupitel a předseda komise pro sport a tělovýchovu, navíc přichází s dalším argumentem: „Týden sportu zdarma je vhodnou příležitostí, jak si vyzkoušet různé sporty a jak si třeba najít novou náplň volného času. Každý do nového roku hledáme výzvy, nový sport by mohl být jednou z nich,“ myslí si.

Od Vánoc po Silvestra

Jednotlivá sportoviště budou do projektu zapojena od středy 25. prosince do úterý 31. prosince 2013. V případě některých sportovišť je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonická či on-line rezervace. Přístup zdarma rovněž není vždy po celou jejich vánoční otvírací dobu, ale jen ve vybraných dnech a hodinách. Kompletní harmonogram včetně on-line rezervace bude k dispozici od 18. prosince na webových stránkách www.prahasportovni.cz.