Občané se budou moci v těchto dnech vždy od 9 do 17 hodin seznámit na informačních stáncích nejen s chráněnými územími hlavního města, ale i s problematikou ochrany životního prostředí v Praze,“ uvedla Jana Plamínková radní hl. m. Prahy.

Návštěvníci uvidí barevnou velkoplošnou mapu „Praha a odpady“ s konkrétním uvedením sběrných dvorů, provozů na zpracování odpadů a kontaktů na ně a mohou diskutovat o možnostech dalšího využívání vytříděných komodit. Nebude chybět ani přehlídka příslušné svozové techniky a sběrných nádob. Na všechny bude čekat mnoho zajímavostí a informačních materiálů a pro děti vědomostní soutěže a hry pod vedením zkušených lektorů z Ekocentra Koniklec. Děti si budou moci ověřit své znalosti mimo jiné v rámci her „Kde se bere energie“,Využívání dešťové vody v domácnosti“ nebo „Ekologická zátěž v číslech“. V té se dozvědí jak velkou přinášejí jednotlivé dopravní prostředky ekologickou zátěž pro životní prostředí. Zasoutěžit si mohou i dospěli. V rámci Mezinárodního roku k cestovnímu ruchu poznají a mohou popsat památky ze seznamu UNESCO a správně je umístit na mapu ČR.

Bohatý program pro děti a dospělé připravil odbor ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy ve spolupráci se společnostmi Pražské služby, a.s., EKO-KOM, a.s., kolektivní systémy (Asekol a.s, Elektrowin a.s., Ekolamp, s.r.o. a Ecobat, s.r.o.), Lesy hl. m. Prahy, Komwag, podnik čistoty a údržby města, a.s. a s městskými částmi Prahy 2, Praha 6 a Praha 7. Technické zázemí této třídenní kampaně pro veřejnost zajistí svozová společnost Pražské služby, a.s.

Více informací na:

Přílohy: