„Vážení Pražané,

vedení města připravuje další opatření, která mají zabránit nepoctivým taxikářům v okrádání cestujících, především zahraničních turistů. Asociace koncesionářů v taxislužbě na to zareagovala tak, že na úterý 7. srpna 2015 svolala do Prahy demonstraci, která komplikovala život normálním motoristům. Chce se tak prý bránit proti poškození pověsti a jména poctivých taxikářů.

Hlavní město Praha k tomu může dodat pouze dvě věci:

1.  Pověst taxikářů nepoškozuje a nikdy nepoškozovala Praha, naopak nepoctiví taxikáři vždy poškozovali pověst města. Pověst každé profese dělají vždy především ti, kteří ji vykonávají.
  2.  Praha vždy otevřeně říkala, že naprostá většina taxikářů dělá svou práci poctivě. Nechápeme proto, proč organizace zastupující provozovatele taxi nestojí na straně těch, kterým slouží - tedy cestujících a města. A v konečném důsledku touto akcí pomáhá lidem, kteří i jí nejvíce škodí.

Demonstrace  zkomplikovala dopravu v Praze, ale berme, prosím, tyto nepříjemnosti jako cenu, kterou město tak či onak musí zaplatit za to, že nakonec zůstanou jen takoví taxikáři, o jakých asociace jejich koncesionářů zatím pouze mluví.“

Petici, kterou demonstrující taxikáři přivezli do budovy Nové radnice, paní primátorka přijala a pozvala k prvnímu jednání u kulatého stolu zástupce dispečinků a ve druhém kole pozve k jednání i ostatní zástupce taxislužby.

Ještě v průběhu demonstrace, kdy taxikáři při odjezdu z Mariánského náměstí blokovali magistrálu, byl kontaktován organizátor demonstrace.

„Nechci, aby byli obyvatelé Prahy a turisté bráni jako rukojmí, proto jsem nechala na příští týden domluvit schůzku s organizátory demonstrace. Ti na jednání přistoupili a přislíbili, že přestanou blokovat magistrálu a zruší svůj další protest plánovaný na pátek,“ dodala pražská primátorka Adriana Krnáčová.