V tomto roce se připravuje osázení více jak 182 tisíc metrů čtverečních bývalé zemědělské půdy, vloni to bylo 63 tisíc metrů čtverečních, na kterých je nyní 38 tisíc nových stromků. Kromě toho bylo v loňském roce v rámci obnovy stávajících lesů vysázeno dalších 93 tisíc stromů, například v Prokopském údolí, Dubči či Bohnicích,“ uvedl radní Radek Lohynský, do jehož kompetencí spadá životní prostředí.

Projekt systematického zalesňování polí v rámci tzv. Zeleného pásu byl zahájen v roce 1998 a dosud bylo na ploše 1 608 000 m2 bývalé zemědělské půdy vysazeno více než 1,1 miliónu nových sazenic.

V letošním roce bude na jaře osázeno 77 200 m2 (les Polník, k.ú. Dubeč). Na podzim pak Les Třešňovka v Hrdlořezích 32 200 m2 a Les U remízku - k.ú. Šeberov - 72 600 m2.

Během podzimní části výsadby plánujeme v Třešňovce v Hrdlořezích rozsáhlejší prezentaci projektu rozvoje nových pražských lesů. Během ní budou mít Pražané symbolickou možnost zasadit si vlastnoručně svůj stromek a současně se přesvědčit, kolik nových lesních ploch, a kde v Praze vzniklo a v budoucnu ještě vznikne,“ uvedl radní Radek Lohynský.