Novou telefonní linku 1236 od poloviny září zprovoznili pražští energetici. Snadno zapamatovatelná poruchová linka funguje nepřetržitě a je zpoplatněna jako běžné telefonní hovory.

Pro Prahu a Roztoky

Nové telefonní číslo 1236 mohou k hlášení poruch v elektrické síti využívat lidé na území hlavního města Prahy a města Roztoky. Zájemci se zde dozvědí informace o plánovaném vypínání, o průběhu obnovy dodávky elektřiny, mohou nahlásit poruchy elektroměrů či podat žádost například o připojení krátkodobého odběru.

Ještě platí i staré

Původní číslo 224 915 151 je zatím stále v provozu v souběhu s novou linkou. Nová čtyřmístná telefonní čísla poskytuje Český telekomunikační úřad a jsou určena výhradně pro zdravotní, havarijní a jiné složky záchranného systému. Podobné mají i další servisní organizace v Praze pro hlášení poruch svých sítí. „Naše dceřiná společnost PREdistribuce, která zodpovídá za provoz, rozvoj a obnovu energetické sítě, vybrala číslo 1236, protože jej lze intuitivně nahmatat na číselníku telefonu i potmě v případě nečekaného výpadku elektřiny. Číslo je navíc snadno zapamatovatelné, což je to nejdůležitější,“ sdělil tiskový mluvčí PRE Petr Holubec.

Odběratelé elektřiny by měli s novou poruchovou linkou navíc ušetřit výdaje za volání na telefonní linky s informacemi o telefonních číslech. Tvar původního čísla totiž vypadal jako běžný telefon do bytu či jakékoli instituce. „Energetická síť je dnes v metropoli na velmi vysoké úrovni, a tak se naši pracovníci o poruše většího rozsahu dozvědí ihned při jejím vzniku prostřednictvím informačního systému. Často tak k případům vyjíždějí ještě dříve, než se k nám stačí dovolat první zákazník, který je výpadkem postižen,“ uzavřel Holubec.