Pořadatelé slibují, že si večer užijete od začátku do konce. Moderátorem bude opět Filip Koryta a o hudební tečku se postará legenda maďarských diskotékových parketů DJ Szintisarpád.

Pokud jste slampoetrovým nováčkem, vězte, že se jedná o otevřenou platformu, na které vystupující přednášejí, hrají a improvizují bez jakéhokoliv žánrového omezení. A diváci je za to bodují. Díky tomu se cítí zapojení a večer nabírá na soutěžní dynamice. Vznikla v 80. letech v Americe a od té doby se stala světovým fenoménem. Strhává publikum ve vesnických hospodách, na velkých festivalech, ale i mezi vědeckými přednáškami. Spojuje umělecký dojem se sportovním napětím a rozdává širokou škálu emocí a zážitků,“ popisují pořadatelé.

Tomáš T. Kůs vydal několik sbírek poezie, od roku 2003 produkuje v Česku slam poetry a organizuje její scénu. Za sbírky Spižírna a Mělké jámy získal Cenu Bohumila Polana.

Anatol Svahilec objevil kouzlo slam poetry v roce 2014 a hned v témže roce získal titul mistra republiky. Své jevištní počínání zařazuje na pomezí poezie, fyzického divadla, tance sv. Víta a sokolské cvičenecké sestavy. Svou slamovou tvorbu prezentoval mj. v Německu, Polsku, Maďarsku, Belgii, Estonsku, Kanadě, USA nebo v Ghaně.