Dvě sousedské slavnosti se spojily dohromady a díky nim můžete pořádně prozkoumat okolí Betlémského náměstí. Festival vám ukáže autentické kulturní a umělecké aktivity místních institucí a podniků a zároveň přiblíží běžně nepřístupné prostory.

Když patří ulice jen lidem a jejich fantazii

Jednodenní festival Betlémská kulturní noc oslavuje kulturní a společenské prostředí okolo Betlémského náměstí. Slavnosti Zažít město jinak také sbližují sousedy a oživují veřejný prostor. V Česku zcela výjimečná akce ukazuje, co se stane s ulicí, když patří jen lidem a jejich fantazii.

„Nesejdeme se tedy na jednom společném místě, jak je to u Zažít město jinak obvyklé, ale naopak vás zveme k návštěvě jednotlivých lokací, abyste mohli je i celou naši čtvrť zažít trochu jinak,“ popisují průběh festivalu pořadatelé.

Pod širým nebem

V ulicích a na dvorcích kolem Betlémského náměstí se vám otevře nekonečný prostor s bohatým programem. Těšit se můžete na vernisáže, koncerty, Djs, kulinářské workshopy, gastronomické zážitky, netradiční prohlídky a komentované procházky nebo filmový program pro děti.

Bohatý program

Samotné uličky, zákoutí a fasády domů zde ukrývají mnohé příběhy a symboly. Vyprávějí osudy obyčejných lidí i slavných osobností. Můžete je objevit společně s průvodci. Sraz bude na rohu ulic Bartolomějská a Na Perštýně v čase 15:30, 16:30, 17:00 a 18:00 hodin.

A kdy máte příležitost udělat si třeba vlastní čokoládu? Tabulky této oblíbené pochoutky si vyrobíte na workshopu v Choco Café přímo na Betlémském náměstí od 16:00 do 22:00 hodin.

Sektový bar a galerie Champagneria v Průchodní ulici zase uvede příjemný koncert jazzového tria Elena Sonenshine od 19:30 do 21:00 hodin.

A pokud máte děti, určitě se vydejte do kina Ponrepo v Bartolomějské. Od 15:00 hodin tu bude připravená komentovaná projekce tematického pásma krátkých filmů pro děti od tří let.

Neváhejte, o zábavu a dobrou gastronomii bude dokonale postaráno.