Představení Cesty vzdává hold cirkusovému umění a jeho historii. Inscenace je rozdělena do čtyř kapitol. První se věnuje historii tradičního cirkusového umění, kterou sledujete skrze rodinu Kludských. Je inspirována někdejším principálem Cirkusu Kludský, jeho stanem se třemi manéžemi pro deset tisíc lidí, jeho láskou ke slonům, největšími cirkusovými čísly a drezúrami a skutečnými příběhy.

Druhá kapitola je o historii Cirk La Putyka company a osobních příbězích a zkušenostech. Uvidíte zakládající členy Cirku La Putyka i členy nejmladší nastupující generace. Třetí kapitola reflektuje uplynulý rok a touhu se ani přes veškeré nepříznivé okolnosti nezastavit. Čtvrtá kapitola je oslavou společného okamžiku. Toho, že je možné být opět spolu.

Cesty se pro nás staly srdcovým projektem, do kterého vkládáme neskutečné množství energie. Chceme jimi vzdát hold jedinečnosti cirkusového umění a jeho historii, a proto v inscenaci letos uvidíte ještě více akrobatů než loni. Budou s námi totiž na jevišti i studenti Kyjevské cirkusové školy, kteří u nás v době válečného konfliktu našli azyl. Těšit se tedy můžete na více než 50 akrobatů, herců, tanečníků a hudebníků, kteří spoluvytvářejí Cirk La Putyka, a to z různých koutů světa a napříč generacemi,“ zve na představení na svém webu Cirk La Putyka.

Šapitó Azyl78 naleznete ve spodní části areálu Výstaviště Praha v Holešovicích.