A v plánu jsou opravdu zajímavé tituly. Kromě stálých minorských tvůrců (Jan Jirků, Jakub Vašíček a Jiří Jelínek) se na nich nově bude podílet také režisér Jiří Havelka a tvůrčí duo Petr Erbes a Boris Jedinák.

První premiérou severská expedice

Novou sezónu odstartuje 24. září premiéra hry Ztroskotání vzducholodi Italia režiséra, herce a dramatika Jiřího Havelky. Dobrodružně laděná inscenace vypráví o nezdařené expedici na Severní pól, kterou zažil český vědec a spisovatel František Běhounek.

O hudbu se postará písničkář, rapper a hudebník Martin Tvrdý, který s kapelou Ememvoodoopöká získal cenu Anděl a za sólovou desku cenu hudební kritiky Apollo.

Sněhurka a roboti

Na začátku října pak na scénu vstoupí klasická pohádka v novém hávu – titul Sněhurka is not dead navazuje na úspěšnou rockovou Perníkovou chaloupku. Pod vedením režiséra Jakuba Vašíčka a dramaturga Tomáše Jarkovského se 2. října uskuteční hudební představení využívající principu live cinema, ve kterém se opět představí například herečka, zpěvačka a šansoniérka Monika Načeva, herci Ondřej Bauer, Pavol Smolárik, Filip Nebřenský či herečky Anna Bubníková, Markéta Ptáčníková a Hedvika Řezáčová. Chybět nebude ani živá minorská kapela.

Další premiérou pak bude listopadový titul Zachraňte číslo 6 o cestě dvou robotů objevujících svět lidí.

Další aktivity divadla

Znovu se rozjede také stálá a oblíbená nabídka dílen a workshopů. Divadelní lektorky pracují s herci na vzdělávacích dílnách a rozšiřují nabídku workshopů také pro dospělé – v nabídce je například speciální dílna pro studenty pedagogických škol a pro pedagogy Se třídou do divadla.  

Kvůli nejistotě ohledně epidemiologických opatření se bude divadlo více věnovat také outdoorovým aktivitám, se kterými má jako asi jedno z mála pražských divadel praktické zkušenosti. Úspěšně expanduje například na Novoměstskou radnici a její nádvoří.