V letních měsících se na venkovní scéně uskutečnila premiéra inscenace Greta a reprízy úspěšných inscenací Small Town Boy a HOMO 40. Od září se divadlo stěhuje zpět pod střechu Vily Štvanice, kde na diváky čeká celá řada divadelních zážitků. Zahájí je obnovená premiéra úspěšné inscenace Tajemná záře nad Vilou, která se po „mateřské pauze“ vrací v obměněném obsazení. V hororové pohádce, jež prostor Vily divákům představí z netradiční perspektivy, se vedle Richarda Fialy a Elizavety Maximové poprvé představí Klára Suchá.

Říjen v duchu oslav

V letošním roce slaví LETÍ patnáct let své existence a rozhodlo se pro netradiční oslavu. Oslovilo tři české a slovenské režiséry, aby napsali a inscenovali novou hru. Prvním z nich byl v lednu Daniel Špinar se svou inscenací HOMO 40. Druhým byl Marián Amsler, jehož autorská inscenace Greta byla kvůli vládním opatřením spojeným s pandemií koronaviru přesunuta z původního termínu a prozatímně uvedena alespoň ve speciální venkovní edici na Letní scéně Štvanice. A v říjnu bude mít regulérní premiéru na stálé scéně LETÍ v Divadle VILA Štvanice.

Třetí premiérou „narozeninového“ cyklu bude v říjnu autorská inscenace mladé režisérky Kashy Jandáčkové (která na sebe upozornila už svým autorským debutem Ve dne v noci v pražském NOD) s názvem Les sebevrahů.

Něco začíná a něco končí

Novým titulům musí v programu uvolnit místo některá ze starších inscenací. Derniéru tak tvůrci nachystali inscenaci Bang v režii Mariána Amslera, kde v roli tyranského dítěte nápadně připomínajícího současné politické populisty exceluje Tomáš Kobr. Na řadě je také titul Europe Connexion: Evaluace kvality a etiky v evropských veřejných zakázkách v režii Adama Svozila a hra Tomáše Dianišky Den závislosti v režii Jana Holce.

Polské hry na české scéně

Vedle pravidelných inscenací přiblíží soubor LETÍ ve spolupráci s agenturou DILIA a mezinárodní platformou Fabulamundi divákům tři nové polské hry. Prezentace formou scénických skic se uskuteční na festivalu Palm Off Fest v Divadle pod Palmovkou a zúčastní se jí i autorky Małgorzata Sikorska-Miszczuk a Maria Wojtyszko.