Herec Jakub Albrecht, za roli bezrukého Frantíka, obdržel cenu za nejlepší Mužský herecký výkon v Cenách divadelní kritiky 2019 a byl navíc nominován v úzké nominaci na Cenu Thálie 2020. Grotesku o klukovi, který nemohl obejmout svou milou, uvádí Divadlo pod Palmovkou od září 2019. Titulní postava inscenace je inspirována reálným životem Františka Filipa, který se narodil bez rukou, a přesto se naučil nohama psát, kreslit, řezat pilou, šít, cvrnkat kuličky, řídit automobil, byl úspěšným podnikatelem, napsal několik knih, procestoval kus světa a potřásl si „nohou“ i s americkým prezidentem Hardingem. Vědomě pak celý život motivoval ostatní svým příkladem a optimismem. Jezdil po školách a dělal přednášky o tom, co se dá dokázat s heslem, které mu vštípil svérázný učitel Bakule: „Chci, a proto umím!

V Azylu78 budeme v červenci hrát ještě další bestsellery Divadla pod Palmovkou Pusťte Donnu k maturitě (12., 13. a 14. července) a Žítkovské bohyně (15., 16. a 17. července). V pondělí 12. července jsme po představení pro diváky připravili doprovodný program v podobě SILENT DISCA. Za malý poplatek zájemcům půjčíme sluchátka a ti si mohou přepínat mezi třemi DJs a tančit s ostatními dle libosti, aniž by hlasitá hudba rušila sousedy okolo.“ říká Tomáš Dianiška, autor, režisér a herec Divadla pod Palmovkou a dodává: „V srpnu potom v Azylu78 uvedeme ještě inscenaci 294 statečných, která zvítězila v kategorii Poprvé uvedená česká hra v Cenách divadelní kritiky 2020.

Hrát bude divadlo i na své domovské scéně v Libni. K vidění zde budou inscenace PalmOFF Studia, v srpnu potom také veřejná generálka Višňového sadu nebo oblíbená komedie Zamilovaný Shakespeare. Novinkou divadla je Letní herecká škola. V intenzivním letním kurzu vedeném zkušenými herci ze souboru Divadla pod Palmovkou, získají absolventi bohaté zkušenosti a osvojí si herecké praktiky, které jim zvýší sebevědomí při kontaktu s lidmi.

Letní hraní potom zakončí divadlo na Libeňském zámečku derniérou inscenace Můj romantický příběh.

Předprodej vstupenek na všechna představení i přihlášky na Letní hereckou školu jsou na stránkách divadla: www.podpalmovkou.cz.