Na apríl byl na on-line platformách divadla spuštěn unikátní projekt DUBEN JINAK – všechny hrací dny přesně v 19 hodin (není-li uvedeno jinak) je zveřejněna originální připomínka každého naplánovaného představení, které se zrovna mělo hrát. Jde o úryvek z textu, sestřih ze záznamu hry, setkání s herci anebo divadelní hudbu, prostě jakousi ochutnávku daného titulu.

Kousek Lucerny i Oblomova

Alespoň částečně si tak diváci připomenou oblíbené a úspěšné tituly, jako je Oblomov, Lucerna, Sonety,  Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách či Mnoho povyku pro nic. Do projektu se zapojilo celé divadlo, herci a režiséři vymýšlí, jak co nejlépe představit tu kterou inscenaci, natáčí doma pozdravy a žijí divadlem.

Pro děti i ostatní

Divadlo v Dlouhé vymýšlí i další aktivity. A protože významnou část jeho repertoáru tvoří dětská představení, na webu divadla je proto pro malé diváky záložka Dítě v karanténě se nenudí. Obsahuje výběr nejlepších úkolů, omalovánek, rébusů, doplňovaček či hrátek s papírem, které přinesly minulé ročníky divadelního festivalu Dítě v Dlouhé, jenž se letos bohužel neodehraje.

Pro dospělé jsou tu oblíbené instagramové Krátké zprávy z Dlouhé a od 5. dubna je k vidění nový divadelní videoseriál.