Festival zahájí ve středu 1. prosince talk-show s herci brněnského divadla Aldente. Neobyčejné rozhovory o herectví, zálibách, lásce a všem, co je zrovna napadne za doprovodu kapely moderuje Fillip Teller. Aldente je divadlo, kde se potkávají mladí herci a autoři s Downovým syndromem a profesionální divadelníci bez handicapu.

Ve čtvrtek 2. prosince uvede umělecký kolektiv RUN OPERUN benefiční inscenovaný koncert skladatele, který svůj život nezakončil v přepychu. Večer, který bude zasvěcený hudbě a korespondenci Wolfganga Amadea Mozarta, zazní nejznámější operní melodie v intimní atmosféře bez obleků, kravat a šampaňského. Výtěžek benefičního koncertu zafinancuje sladké balíčky, které rozveze Mikuláš na kolečkovém křesle 5. prosince dětem v azylových domech.

V pátek 3. prosince představí inscenaci s názvem Lásky SHOCK slovenské Divadlo z pasáže, které pracuje s lidmi s mentálním postižením. Program reflektuje způsob, jakým svět vnímají samotní herci, jak vnímají sami sebe, své pocity, tělo, svůj život.

Sobotní inscenaci inspirovanou Pánem Much hrají teenageři a je určena pro mladé publikum. Hlavním tématem představení, které přijede zahrát litevský soubor Mr. Stagey, je destrukce společnosti pramenící ze strachu. Hra neviditelně spojuje různé charaktery - jak si povedou u jednoho stolu v hodovní síni? Představení bude uvedeno v angličtině a je vhodné pro diváky od třinácti let.

Na neděli 5. prosince je připravena akce s názvem Mikulášská nadílka. Divadelní soubor CO ČUMIŠ organizuje roznášení nadílky pro děti z azylových domů. Ženy s domovem i bez domova projdou adventní Prahou, v čele průvodu bude Mikuláš na kolečkovém křesle, který za doprovodu andělů přinese mandarinky dětem z azylových domů. Můžete se také přidat k andělskému putování s divadlem CO ČUMIŠ.

Více informací o festivalu i zakoupení vstupenek najdete zde.