V programu festivalu je více než 90 filmů v soutěžních a nesoutěžních sekcích. Centrem festivalového dění je Cinema City Slovanský dům, dalšími festivalovými místy jsou Kino Pilotů, Ponrepo, Edison Filmhub, volnočasové centrum H55, Café Vzlet, Kampus Hybernská a Empire Hall. Závěr festivalu 4. května bude patřit parodickému francouzskému špionážnímu thrilleru Srdečné pozdravy z Afriky.

Na slavnostním večeru obdržel Karel Roden, jedna z nejvýraznějších osobností současné nejen tuzemské kinematografie, Cenu Kristián. Na Febiofestu ještě před oficiálním zahájením uvedl nový film Promlčeno, kde si v režii Roberta Sedláčka zahrál hlavní roli. Druhým oceněným je ukrajinský režisér Oleh Sencov, jehož nový film Nosoroh má na festivalu českou premiéru.

Hlavní soutěž představí sedm výrazných debutů či druhých filmů talentovaných filmařů – šesti režisérek a jednoho režiséra, kteří v současnosti bodují na mezinárodních festivalech. Festival má letos novou nesoutěžní programovou sekci věnovanou Ukrajině. Další novinkou Febiofestu 2022 je rozdělení sekce Generace na dvě části.

V Empire Hall ve Slovanském domě je návštěvníkům k dispozici festivalový infostánek a pokladna s prodejem vstupenek vždy od 12.00 do 19.00 hodin. Vstupenky lze zakoupit také online zde, jednotné vstupné na jedno promítání činí 129 Kč.

Více informací na stránkách 29. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest.