Festival je zaměřený na sporty i život s outdoorovou tématikou, na filmy dobrodružné, extrémní, adrenalinové, ale také cestopisné. Snímky zavádějí diváky do různých míst naší planety, do prostředí, kam se běžný “smrtelník” nedostane. Ukazují ale také mentalitu a kulturu obyvatel v moha koutech světa, mnohdy mají i velký sociální a citový náboj.

Festivalu se zúčastňují čeští, slovenští a zahraniční autoři, filmová studia, národní televize i soukromé televizní společnosti, a to v profesionální i amatérské rovině. Festival a tento filmový žánr má také své mimořádné specifikum a jedinečnost. Filmy si na nic nehrají, to, co divák vidí, je skutečnost, která se odehrála. Filmy jsou jedinečné a neopakovatelné.

Poslední projekce letošního ročku se uskuteční v 29. a 30. listopadu 2019 v Malém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí. Na závěr v sobotu 30. listopadu budou od 18:00 hodin ve Velkém sále Městské knihovny vyhlášeny vítězné filmy a předány ceny v kategoriích dobrodružný a extrémní sportovní film, horský a horolezecký film, dobrodružný vodní sportovní film a cestopisný film.

Vstupenky na promítání: cena 60 Kč – předprodej

Vstup na slavnostní večer: zdarma