Minulé ročníky byly mezinárodní, účastníci přijížděli z celé Evropy, a dokonce i Asie. Letošní ročník je díky pandemii koronaviru ryze český. I u nás ale samozřejmě máme celou řadu vynikajících umělců, performerů, akrobatů, tanečníků i muzikantů – a právě ti se představí na Výstavišti v plné parádě.

Zahrajte si divadlo

Jako předkrm festivalu si od 8. do 11. července na své přijdou nejmenší návštěvníci a jejich rodiče. Čekají je pohádky, třeba o Dlouhém, Širokém a Bystrozrakém v podání Vi.tvor s krásnými dřevěnými totemovými loutkami, herna a dílničky. I letos bude na Za dveřmi oblíbené loutkové hřiště, kde si děti mohou půjčit loutky a zahrát si svoji oblíbenou pohádku – anebo si vymyslet úplně novou.

Průvod se svítícími rybami

Oblíbenou atrakcí pro všechny Pražany je už tradiční průvod, letos v režii V.O.S.A. Theatre, který bude plný světelných loutek ryb a medúz. Jedná se o unikátní divadelní instalaci, která propojuje svět divadelního a výtvarného umění s moderními technologiemi. Svítící obyvatele podmořského světa rozsvěcuje 6,5 km optických vláken a 3500 adresovatelných LED světel. Průvod startuje 12. července ve 21:30 hodin od Městské knihovny na Mariánském náměstí.

Příběhy a nový cirkus

V hlavním programu, který vypukne od 13. do 16. července, pak zahrají známé soubory jako novocirkusoví Bratři v tricku, Holektiv, Geisslers Hofcomoedianten, Blackout Paradox, na řadu přijde i projekt Storytelling.cz, který do ulic přináší tradici vyprávění příběhů anebo V.O.S.A. Theatre s divadelní instalací Návštěvníci. Kromě divadla čekají na diváky také koncerty a workshopy.