Kromě bohatého filmového programu připravili pořadatelé také několik doprovodných akcí. Vedle možnosti podívat se v kině na místa, kam se běžný divák nedostane, také různé dílny v kinech či v ateliérech Aeroškoly.

V temné komoře si například vytvoříte vlastní fotogram či zvětšíte fotografie. Nebo můžete zavítat do jedné z filmařských dílen a stát se alespoň na chvíli filmařem či animátorem. Nahlédnete pod pokličku technologie 360 stupňů a dáte do pohybu nejen loutky, ale i samotný obraz. Vyzkoušet si můžete trikovou techniku screen green, díky které lze cestovat napříč magickými světy nebo se ocitnout ve společnosti filmových a animovaných postav.

V kině Bio Oko připravili pro návštěvníky každého věku, ale zejména pro ty nejmenší, program skauti a skautky z organizace Junák – český skaut. Těšit se mohou na různé tvořivé i vědomostní aktivity. Kdo bude chtít, může si třeba vyrobit vlastní packu.

Na festivalu si také budete moci nejen prohlédnout, ale také vybrat zajímavé knihy do své knihovny z nabídky od malých, ale šikovných nakladatelů.

Výstava

V rámci letošního festivalu hostí pražská kina Aero a Bio Oko výstavu především filmových plakátů z jedinečné sbírky Terryho ponožky. Pavel Rajčan vybral kolekci 36 plakátů přímo pro festival. Spojovacím prvkem plakátů není vysloveně téma dětského filmu, ale spíše bezbřehá fantazie a představivost tvůrců-grafiků.

Informace o programu festivalu najdete zde.