Filmjukebox, to je ten vynález, který divákovi umožňuje dopředu nominovat ten svůj film pomocí internetu a pak na něj i jít. Nápad se zrodil v hlavách lidí pracujících kolem kin Světozor a Aero, kteří nyní nově provozují i legendární Bio Oko.  Filmjukebox v budoucnu nemusí být platný jen pro Bio Oko, ale i pro další kina, a to nejen Aero, Světozor, ale do tohoto systému se mohou vlastně zapojit všechna kina, která budou mít zájem skutečně pracovat s diváky. Díky technické náročnosti zajištění kopií filmu hlasování končí zpravidla 48 hodin před Filmjukebox večerem.

Jako na pláži i v multikině

Samotné Bio Oko se příliš nezměnilo, snad jen doznalo několik změn k lepšímu. Designér Martin Velčovský si trochu pohrál s interiérem, a tak můžete v kině spočinout stejně jako na pláži v plážových lehátkách anebo jako v multiplexu v plyši. Samozřejmě jsou tu i běžné sedačky, které v kinech běžně najdete. Kino samozřejmě, jak to bývá dobrým zvykem v klubových zařízeních, nabídne i výstavy a další akce. První výstavou je předvedení kolekce českých filmových plakátů s námětem oka.   Program je samozřejmě vyvěšen na stránkách kina. Měsíčně bude kino hrát pod nějakým heslem – pro září láká diváky sloganem: Vaše svíčková se šesti – www.bioko.net.

Nová technika

Po dobu, kdy kino nebylo v provozu, se novým provozovatelům podařilo vylepšit techniku. Instalovali nové reproduktory, zesilovač a také nový videoprojektor. Kino se bude i nadále více přizpůsobovat divákům. „Abychom dostáli tradici jména kina, tak jsme si pořídili i svítící přístroj, který najdete u každého očního lékaře,“ upozornil David Beránek, dramaturg kina. Tam člověk rychle pozná, jaké brýle má nosit.

Seriály – ani jedno oko nezůstane suché

Mimo běžný program nabízí nově otevřené kino i programové bloky mírně vybočující z běžných zvyklostí. Kromě Filmjukeboxu to bude Seriálový maratón ve spolupráci s HBO, při nichž všichni příznivci seriálů jistě zajásají. Těšte se i na stále oblíbenější  Bollywood a pro děti a jejich rodiče připravují v Oku také něco pro oko. Mohou přijet i rodiče s dětmi v kočárku, v sálu nebude zcela tma, aby rodiče na své malé ratolesti viděli.  Provozovatelé slíbili, že senioři a studenti dostanou slevu 20 korun na kterýkoliv film.