Divadlo se zatím nepřipojilo k souborům, které začaly v omezeném režimu se snížených počtem diváků hrát - do konce května se obnovit provoz nechystá, a patrně tak neučiní ani v červnu. Pro diváky ale připravuje nouzový alternativní program, momentálně pod hlavičkou Květen stále jinak.

Rychlý bez roucha

Květnové vstupy na facebookovém profilu divadla (později k vidění ve video a audio galeriích Divadla v Dlouhé) nabídnou interaktivní talk show, hudební videoklipy, kvízy a soutěže, on-line streamy záznamů celých představení a další aktivity. V podstatě každý den najdete něco nového.

Program odstartovaly talk show, prvními hosty byli Ondřej Rychlý, který mluvil nejen o chystané (a odložené) premiéře komedie Bez roucha, po něm herečka Michaela Doležalová, známá z filmu Nabarvené ptáče, a herec Tomáš Turek.

Ptejte se i vy

Zeptat se svých oblíbenců v podstatě na cokoliv můžete i vy. Dotazy lze klást vždy v omezeném časovém úseku 24 hodin pro konkrétního herce či herečku, a to prostřednictvím Facebooku a Instagramu, kde je napíšete do komentářů k výzvě, nebo e-mailem na adresu helena@divadlovdlouhe.cz. Jméno aktuálního hosta najdete na divadelním Facebooku.

Dítě v Dlouhé letos nebude

Letos se bohužel neuskuteční ani oblíbený rodinný festival Dítě v Dlouhé. Aby nebyly děti moc smutné, na sobotu 23. května je pro ně naplánován on-line workshop s ilustrátorkou letošního ročníku festivalu - mladou všestrannou umělkyní Terezou Bartůňkovou. Dětem a jejich dospělým je určeno také pravidelné čtení z veselé knížky O líné babičce, která se stala předlohou pro stejnojmennou oblíbenou rodinnou inscenaci v Dlouhé.