První letošní sobotu, 7. ledna, to budou Žabí příběhy v podání Divadla DAMDAM. Příběhy dvou žabáků Kvaka a Žbluňka se mění podle počasí a ročního období. Takže je-li podzim, na scéně je listí, o Vánocích svítí žabí stromeček, na jaře se sází kytičky na žabí zahrádce a v létě má Žbluňk tak legrační plavky, že se mu smějí všechna zvířátka kolem rybníka. Děti jsou zapojené do příběhu, hrají také živě s Žabí kapelou na rytmické hudební nástroje a zpívají. Hrajeme hlavně o tom, co je vlastně přátelství, že je to něco vzácného, čeho si musíme cenit.

V sobotu 14. ledna je na programu hudební pohádka Jak se Barborka zatoulala. Je o holčičce, která odjede na tábor, ale jelikož se jí tam nelíbí a stýská se jí po domově, rozhodne se, že uteče. Protože překročí bludný kořen, dostane se do pohádky a stane se kočkou, cestou domů zažije všelijaká dobrodružství, potká datla, koně, loupežníky a pak přijde na to, že když přizná svou chybu a omluví se za to, že utekla, stane se opět Barborkou a dostane se v pořádku domů k tatínkovi. V pohádce zazní písničky Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.

Představení Malý človíček jménem Ngali zavede diváky v sobotu 21. ledna až do Afriky. Prastarý baobab vypráví tři africké pohádky o zvířatech, která mají lidské vlastnosti a lidech, kteří zapomněli na moudrost zvířat. Na motivy knihy O.D. West: Africké pohádky napsaly Pavlína Maloy Řezáčová a Magdaléna Čechlovská.

Sobota 28. ledna pak nabídne loutkovou pohádku Studánka a kouzlo lesa. Dva sourozenci, Mája a Eda, mají jediný úkol - pohlídat kocoura tety Jarmily. Co když si však milovaný mazlíček udělá výlet do čarovného lesa? A poradí si les s tím, když se objeví někdo, kdo chce mít všechno jen pro sebe? Vydejte se na cestu za dobrodružstvím dvou dětí, objevte s nimi studánkovou vílu a jiné lesní bytosti. Pohádka je vhodná pro děti od tří let.