V rámci cyklu Legendy v Aeru se za pár dnů dostanou na velké plátno žižkovského bia opravdové pecky. Už 29. září se pamětníci můžou těšit na trhák Kapsy plné dynamitu, následovat bude víkendový maratón se Star Wars.

Milovníci komedií jistě uvítají promítání filmu Ryba jménem Wanda a pro ty, kteří měli možnost kroutit hlavou nad propadáky Edwarda D. Wooda Jr., tu pak je na programu životopisné drama s Johny Deppem v hlavní roli nazvané jednoduše – Ed Wood.

Western od tvůrce filmu Tenkrát na Západě

Jak jsme již zmínili, už v úterý si můžete v Aeru vychutnat americký western z mexické revoluce nazvaný Kapsy plné dynamitu, známý též pod názvem Hlavu dolů. Pochází z dílny mistrovského režiséra Sergia Leoneho, který je podepsán mimo jiné pod veleúspěšným snímkem Tenkrát na Západě či mafiánskou ságou Tenkrát v Americe.

Sledovat tak budete chladnokrevného zloděje a šéfa početné rodiny, kterého zajímá jen to, jak rychle naplnit vlastní žaludek. Jednoho dne se mu však do cesty postaví muž, jenž mimo jiné ďábelským způsobem zachází s dynamitem…

Dva dny s Hvězdnými válkami

Víkend 3. a 4. října pak bude patřit milovníkům série Star Wars. Během soboty a neděle se promítne hned šest epizod z těchto Hvězdných válek z dílny George Lucase, které diváky provází už od roku 1977. Tehdy poprvé na plátna kin vtrhl Luk Skywalker, Princezna Leia, Yoda a spousta dalších ikonických postav.

Aero nabídne díly Nová naděje, Impérium vrací úder, Návrat Jediho, Skrytá hrozba, Klony útočí a Pomsta Sithů. Tak co, jdete do toho?

Anglický trhák, který se pyšní Oscarem

Napětí a humor pak slibuje britská kriminální komedie z roku 1988 Ryba jménem Wanda, která se stala jedním z divácky nejúspěšnějších anglických filmů druhé poloviny osmdesátých let minulého století. A nejen to, na svém kontě má i Oscara, za vedlejší mužskou roli ho za svého gangstera Ottu získal Kevin Kline, na další dva Oscary (za režii a scénář) byl film nominován.

A o co tu jde? O to, kde se nachází lup v hodnotě dvaceti milionů dolarů z poslední fušky lupičského gangu. Kdo ze čtyř lapků ho má?

Oscarový film o nejhorším režisérovi všech dob

Život a tvorbu nejhoršího režiséra všech dob na filmové plátno převedl režisér Tim Burton. Jeho snímek, jenž měl premiéru v roce 1994, se jmenuje Ed Wood. V Aeru ho uvidíte 12. října.

Nejsvéráznější tvůrce hollywoodské kinematografie, který divákům předkládal samé laciné sci-fi, horory, a dokonce i pornografie béčkové kategorie, miloval angorské svetry, byl znám svým zápalem, vášní i upřímným okouzlením pro magii filmu. A Tim Burton se rozhodl tomuto tvůrci natočit originální poctu – film Ed Wood, který mapuje období 50. let, kdy Ed Wood prožíval své nejplodnější období. A i tento snímek, v němž v hlavní roli září Johndy Depp, získal dva Oscary – za maskérské efekty, druhý si odnesl Martin Landau za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.