V květnu a červnu se návštěvníci Divadla Na zábradlí mohou zúčastnit několika dramaturgických úvodů a diskusí vázaných na jednotlivá představení. „Dlouhodobě se snažíme pracovat na prohloubení kontaktu s naším publikem. Je pro nás důležité, aby Divadlo Na zábradlí nebylo jen kulturní, ale především společenskou institucí a místem k setkávání. Dramaturgické úvody a diskuse jsou skvělou příležitostí pro výměnu názorů, otázky a odpovědi či prosté posezení tvůrců s diváky. Na každé takové setkání se moc těšíme,“ říká dramaturgyně a umělecká šéfka divadla Dora Viceníková.

Ve středu 25. května uvede režisér David Jařab reprízu psychoanalytické operety Freudovo pozdní odpoledne a v pondělí 13. června představí oblíbenou inscenaci Macbeth – Too Much Blood. A do třetice ve čtvrtek 16. června po představení Mýcení bude diskuse se scénografem Markem Cpinem.

Dramaturgické úvody se konají vždy od 18.15 ve foyer divadla, diskuse začínají 15 minut po skončení představení tamtéž. Vstup na doprovodné programy je zdarma a účast není podmíněna nákupem vstupenky na dané představení.

Kromě doprovodných programů konec sezony na Zábradlí nabídne i množství jedinečných divadelních zážitků. Konec května patří inscenaci renomovaného režiséra Dušana Davida Pařízka Zdeněk Adamec + Sebeobviňování, jejíž uvedení je na programu v pondělí a úterý 30. a 31. května. V této sezoně půjde o poslední reprízy tohoto vzácně uváděného kusu s mimořádným hereckým obsazením a výkony. Hra zachycuje nejen osobnost dramatika Petera Handkeho, ale také příběh humpoleckého mladíka Zdeňka Adamce, který se roku 2003 upálil na Václavském náměstí na protest proti stavu soudobé společnosti. V červnu pak divadlo po bezmála osmi měsících uvede čtyři reprízy audiowalku Kleopatra tvůrčí skupiny 8lidí, během něhož diváci navštíví nejen Divadlo Na zábradlí, ale i jeho okolí, a společně s egyptskou královnou si projdou podsvětí.

Červen se ponese ve znamení derniér – v sobotu 11. června diváci společně se Zombíkem v podání Jiřího Černého naposledy vyrazí na Zlatou pláž v černé komedii Jaroslava Žváčka a Jana Prušinovského. V pondělí 20. června se divadlo rozloučí s mrazivě aktuální inscenací Tajný agent podle románu Josepha Conrada v režii Davida Jařaba. A v úterý 21. června se naskytne poslední příležitost ovlivnit obsah sondy Pilgrim 1 v inscenaci Ahoj vesmíre! uváděné v Planetáriu Praha.

Předprodej vstupenek v pokladně Divadla Na zábradlí nebo on-line na www.nazabradli.cz