„Tanec nevyjadřuje jen radost, smutek nebo jiné citové rozpoložení, může být i modlitbou, rituálem, terapií nebo intelektuální strukturou. Má nekonečné množství abstraktního nebo realistického ztvárnění. A když se dělá profesionálně, je to, jako by tanečník říkal: Já jsem umělecké dílo!,“  říká Jiří Kylián, který je ve světě považován za jednoho z nejuznávanějších a nejrespektovanějších českých umělců. Je také členem prestižní Francouzské akademie v oboru choreografie.

Inscenace Kylián – Mosty času přináší na jeviště esenci Kyliánovy osobnosti, která vyráží dech, zrychluje tep, vhání slzy do očí a nutí nás uvažovat o ryzí kráse, dokonalém umění. Komponovaný večer v Národním divadle nabízí čtyři choreografie, které choreograf se souborem Baletu ND osobně nazkoušel. Čeká vás Bella Figura, Gods and Dogs, Petite Mort a Šest tanců.

„Jsem rád, že si Jiří Kylián vybral pro Prahu právě tyto choreografie, které považuji za velmi senzitivní a které bezesporu patří k pokladům jeho tvorby,“ říká k dramaturgii inscenace umělecký šéf Baletu ND Filip Barankiewicz.

Termíny představení v historické budově Národního divadla:

1., 3., 6. a 10. září v 19.00 hodin 

3. a 10. září ve 14.00 hodin v historické budově Národního divadla.

  • Délka představení: 2 hodiny 30 minut (s přestávkami).
  • Vstupné: 190 – 1 190 Kč
Více informaci zde.