Letošní ročník přehlídky inscenací děl Williama Shakespeara pod širým nebem zahájí 26. června premiéra komedie Dobrý konec všechno spraví v režii Jana Antonína Pitínského, několikanásobného držitele ceny Alfréda Radoka. Jde o poslední dílo, které Shakespeare napsal – a je tedy řádně melancholické.

Dobrý konec všechno spraví je něžná komedie plná dobrodružství, záměn a zázraků, ve které hraje hlavní roli osvědčený postelový trik. Vyhlášený svůdce ale dopadne úplně jinak, než čekal…

Hvězdná sestava

Představení láká na hvězdné obsazení - v hlavních rolích uvidíte nadějnou mladou herečku Annu Fialovou, vedle které zazáří zvučná jména jako Ondřej Pavelka, Martin Dejdar, Jan Vlasák nebo David Novotný. Hudbu k inscenaci zkomponoval Vladimír Franz, scénu navrhl Jan Štěpánek a kostýmy Jana Preková.

Prachař letos naposledy

Vrací se i oblíbené tituly, některé již naposledy. Letos se s diváky rozloučí dvě hojně navštěvovaná představení - Sen noci svatojánské s Davidem Prachařem a Vandou Hybnerovou, a Romeo a Julie s Janem Sklenářem a Terezou Voříškovou.

Na repertoáru Letních shakespearovských slavností se znovu objeví také Jaroslav Plesl coby Hamlet anebo Bolek Polívka se Simonou Stašovou ve Veselých paničkách windsorských. Hned dva večery pak bude diváky bavit skvělá bratislavská inscenace Komédia omylov.

Dvě scény

Aktuální ročník Letních shakespearovských slavností se v Praze odehraje opět na dvou scénách. V Královské zahradě Pražského hradu před Míčovnou a na Letní scéně Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci, malebném barokním skvostu v samém srdci Prahy.